tisdag 10 juli 2012

Trädet

Trädet som vi kallar för livet, familjen eller resan har växt sig starkare. Barken är tjockare, stammen är högre och rötterna har hittat fler vägar på jakt efter ny näring. Tjockare bark ger familjen en tryggare tillvaro, högre stam för livet närmare dess mål och resan har tillfört mej och min nya familj mer näring och energi.
När resa började var stammen krokig och på sina ställen lite vek. Trädet visste inte riktigt åt vilket håll det skulle växa. Åren som hade passerat hade givit trädet dess nuvarande form. Kanske inte den form som var planerad eller önskad, den form som de som planterat trädet hade i sina drömmar. Men nu är det annorlunda, med resan till Colombia har trädet börjat att ta form.

Nu har vi anlänt till Sverige och vi försöker att skapa någon sorts vardag. Nya rutiner, nytt hus för Christian. Det blir mycket att ta in för honom, så mycket nytt. Nya smaker, nya ljud och en hel del nya leksaker. En rutin som fungerade bra i Colombia var att Christian nästan alltid somnade snabbt och hyfsat tidigt på kvällen. Denna rutinen är helt väck, barnprogrammet vi brukade titta på innan vi släckte lampan visas inte och inte heller har vi hittat något bra alternativ. Den Colombianska kvällen gav mörker redan vid sjutiden, men den Svenska sommarnatten ger ljus länge och det skapar problem vid nattningen. - det är inte natt, solen skiner ju.

Vi kan inte säga något annat än att vår tid i Colombia har varit bra, nya vänner, nya platser och nya minnen att plocka fram när man behöver fylla på med ny energi. Vi har haft flyt med själva adoptions processen och vi hann aldrig få någon tristess eller hemlängtan. Den relativt korta tid vi tillbringade i Christian gamla hemland gjorde att vi nu har möjlighet för hela familjen att tillbringa sex veckor tillsamman i sommarsverige. Och förhoppningsvis kommer vardagen att fungera hyfsat när semestern är slut och jobbet tar allt mer kraft och tid från familjens gemenskap.

Imorgon bär det av till Danmark, en utflykt till Helsingör. Det blir förmodligen första gången Christian åker båt. Det kommer bli en utflykt som ger trädet ny näring, nya rötter och förhoppningsvis grönare blad.


3 kommentarer:

  1. Nu kan ert träd växa sig starkt, grönt och skänka er det lugn som bara ett sånt träd kan göra ! Kärleken och livets träd !

    Välkomna hem !

    SvaraRadera
  2. Så vackert och fint ni beskriver ert nya liv som familj... Era ord berör.

    Välkomna hem!
    Kram Pernilla

    SvaraRadera