tisdag 26 juni 2012

Jaime Duque

Jaime Duque är en park tillängnad familjen för rekreation. Den ligger i kommunen Tocancipa , Bogota storstadsområdet i departementet Cundinamarca, i Colombia .(Wikipedia)

Historia
Parken har utvecklats och öppnades den 27 februari 1983 med Jaime Duque Grisales , en personlighet colombianska civila luftfarten och chefspilot första nationella flygbolag Avianca. Han ville skapa en kulturell och rekreation för hela familjen, med syfte att generera vinst för att hjälpa ideella organisationer för att betjäna de äldre och barn.(Wikipedia)


Taj Mahal
Replika av mausoleet tillägnat drottning Mumtaz Mahal hustru kejsaren Shah Fahan i Indien, anses vara en av de 7 underverk i världen för sin arkitektoniska skönhet och nedsmutsning av halvädelstenar som pryder strukturen.  Den fungerar som ett steg målade keramiska reproduktioner av stora verk världens konst och som säte för colombianska Independence Cyclorama, vägg 165 meter lång och 7 höga representerar hela processen för självständighet vårt land sedan revolutionen kommunarderna, rop oberoende och striderna Pantano de Vargas och Boyaca Bridge i år 1819. (Wikipedia)


Karibiska havet
I Karibiska havet, ligger jagaren Cordoba som slogs under andra världskriget, donerat till parken av marinen och repliken Brig Independent Almirante Padilla. Ett flaggskepp i flottan under kriget, som innehåller sju dioramor med representationer av de viktigaste sjöslag utkämpades längs Colombias historia.(Wikipedia)


Zoo
Öppnades 1992, som administreras av Parque Jaime Duque som tekniskt och professionell rådgivning vid universitetet i La Salle, är en enhet avsedd för bevarande verksamhet och miljöfostran, utbildning studenter från olika yrken i studien och förvaltning av arter vild och stöder miljömyndigheterna för att ge ett fosterhem till djur som har beslagtagits, finns det upp och hämta för senare definierar den slutliga placeringen eller deras återinförande i naturen. Det belyser deras arter av fåglar, apor, ormar och katter.(Wikipedia)







2 kommentarer:

  1. Vad fin han är er pojke! Kul att få så mycket fakta om parken. Vi mindes hälften bara. ;-)

    kram Lisa

    SvaraRadera
  2. Instämmer med Lisa! Ska definitivt plocka fakta ur er text. Vi skrev aldrig ner det. Er son är så fin!!!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera