onsdag 23 maj 2012

En milstolpe.

En resa har alltid ett mål, men varje resa har även delmål och det är viktigt att man tar tillvara på tiden innan och efter dessa mål. För målen är inte den enda behållningen med en resa. Det är underbart att få njuta av atmosfären eller byta erfarenheter i möten med nya människor. En ny värld är inte bara naturen, kulturen eller platserna utan även den värld av upplevelser, erfarenheter och kunskap som möten med nya människor ger.

I morgon passerar den första milstolpen på vår resa. Klockan 9:00 är vi på barnhemmet Cran och för första gången får vi träffa Christian. Ett möte som sett fram emot så länge, ett möte som man förmodlingen känslomässigt inte kan förbereda sig på, varken jag, Anna eller Christian.

I dag träffade vi Adoptionscentrums representant här i Bogotá, Pilar och två personer från barnhemmet Cran, Maria Christina och Sandra. Vårt möte idag är till för att vara så förberedda man bara kan inför den tid vi har framför oss. Vi fick information om Christian, om hur han fungerar, vilka rutiner han har i sin vardag, vad han tycker om och vad han inte tycker om. Vi fick hans utveckling från den dagen han först kom till barnhemmet och till nu, framgångar och svårigheter, relationer med andra, hur han fungera med kompisar. Allt man kan och behöver veta fram till nu. För efter imorgon ligger ansvaret för Christians utveckling hos oss, mej och Anna och givetvis hos Christian själv. Och hur det kommer att gå vet ingen, utan det får tiden utvisa.

Sandra från Cran hade med sig teckningar som Christian hade gjort. Teckningarna föreställde mej, Anna och Christian, teckningarna hade solar och hjärtan och kändes glada. Förhoppningsvis beskriver de Christians känslor inför tiden tillsammans med sin nya familj. En annan sak Sandra hade med sig var ett gossedjur, en liten mjukishund. Den hade Christian kommit springande med när han hade fått reda på att Sandra skulle träffa oss idag. Han ville att vi skulle ha hans gossdjur hos oss inatt så att vi kunde tänka på honom tills vi träffar honom i morgon.

I morgon försätter vår resa, men inte som vanligt. I morgon försätter vår resa i en helt ny form, i morgon fortsätter vår resa som en familj. Då passerar vi en milstolpe, en milstolpe som vi kommer att minnas resten av våra liv.

8 kommentarer:

  1. Klockan är just nu 05.00 och jag sitter och gråter ! Vilka underbara tankar du delar med dig av. Tankar som visar hur redo ni är att möta er Christian och Christina som är förberedd på att ta er till sina föräldrar. Lycka till !!! Att andas är mitt tips till er ;-)

    SvaraRadera
  2. Trillade in här via vårt Colombia FB-gäng. Vill önska er all lycka i morgon, underbart att ni äntligen får träffa er son :) Blir så rörd över att ni fått sova med hans gosedjur i natt!

    kram från en Anna, mamma till en Cali-kille

    SvaraRadera
  3. Så tryggt det måste ha varit för er att sova med Christians mjukishund så här sista natten inför det stora mötet.

    I dag är det dags för er att gå nerför trapporna mellan husen på Cran. Pilar går några steg framför er och visar vägen. Ni kommer att ha klätt er fina. Nyfikna barn kommer säkerligen att stirra på och vinka till er där ni går. Ni går in i administrationsbyggnaden. Där finns rummet där ni kommer att möta Christian för första gången. Ni måste bara skriva på några papper först. Sen är det dags. Sen kommer han...

    SvaraRadera
  4. Vad fint att ni fick sova med Christians gosedjur! Snart, snart, snart är ni tre i familjen!

    SvaraRadera
  5. Underbart att läsa! Lycka till idag och ha en underbar dag!!

    SvaraRadera
  6. Så spännande för er alla tre! Jag blir lycklig av att läsa detta!! Varmt lycka till idag!
    Emma

    SvaraRadera
  7. Oj, jag har sett er länk till er blogg via Facebook för a-mammor..men bara glömt att klicka in..men NU!
    Nu sitter jag och gråter och läser era fina inlägg..bla. när ni fick Christians gosedjur.. vilken resa!! Jag fortsätter att läsa..

    SvaraRadera
  8. Så fint skrivet!
    /Johanna, mamma till en Colombia-sessa :)

    SvaraRadera