tisdag 26 juni 2012

Midsommar i Bogotá

Första midsommaren tillsammans.

Det blev en lyckad midsommar i Bogotá. Veckan började med funderingar kring om vi och familjen Degerlund skulle hitta på något speciellt på midsommarafton. Vad kan man göra, mat, lekar eller som en vanlig fredag med Colombiansk lunch och middag? Vi resonerade fram och tillbaka och till slut bestämde vi oss för att köra en svensk grill lunch med lekar och vi kanske kunde få till en midsommarstång.

Förberedelser.

Men det blev mer än så, på måndagen får vi kontakt av ett par familjer från Sverige som är på väg till Colombia för återresa. För sjutton år sedan var de i Bogotá för att adoptera och ville de besöka det pensionat de bodde på innan resan gick vidare mot San Andres.  Vi fick frågan om vi hade någon sill till midsommar och givetvis är det ju en omöjlighet här i Colombia. Onsdagen kom och på eftermiddagen anlände de två familjerna från Sverige, ett kärt återseende för dem och ett mycket trevligt besök för oss. Och dessutom bjud de på en mycket uppskattad överaskning, fem burkar matjesill och svenska nubbar. Midsommaren blev mer än vad vi kunnat önska oss. Familjerna som var på återresa bodde på Halifax under sin vistelse i Bogotá och fick då kontakt med de familjerna som bodde där. De hade också funderingar på hur midsommaren skulle firas. Vi bjöd upp dem till Casablanca och till lunch på midsommarafton anlände de.

Sillunch!

Svenska nubbar.

Det blev hett i solen!

Inget saknas.

Midsommaraftonen bjöd på det hittills bästa vädret sedan vi anlände för fem veckor sedan, sol från en klarblå himmel från morgon till solnedgång. Sill med potatis gräddfil och gräslök, därefter blev det grill. Nubben slank ner med en norrländsk visa. Midsommarstången kläddes med gräs och ängsblomster, och efter maten traditionell dans kring stången. Vad mer kan man begära? Det blev en lyckad midsommar i Bogotá.

Till och med midsommarstång!

6 kommentarer:

  1. Det blir en midsommar ni ALDRIG kommer att glömma !

    SvaraRadera
  2. Så fantastiskt! Vilken avslutning på er livs resa...

    SvaraRadera
  3. En super lyckad midsommar! Tack för att vi fick fira den med er!
    / Sandra på Halifax

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, den hade inte varit lika lyckad utan er.

      Radera
  4. Mycket trevlig dag !! Tack för att det blev en så fin midsommar!! =)
    VARMA hälsningar från San Andrés

    SvaraRadera