onsdag 20 juni 2012

Utflykt

Resturang Santa Clara på toppen av Monserrate.


Idag bar det iväg till Cerro de Monserrate, en plats beläget högt över Bogotás stadskärna. Det började med en fyrtiominuters taxi resa till foten av berget Monserrate. Det är alltid lika intressant att färdas genom staden med all trafik och alla människor. Och idag passerade vi genom kvarter med bättre ordning och högre standard.

Dalstationen för linbana och bergståg.


Väl framme blev vi avsläppta framför dalstationen för både bergståg och linbana. Idag hade jag tur, linbanan startade inte för än klockan tolv. Det fick bli bergståget, vilket jag helst föredrar för då är man på marken. Det blev en resa på fyra minuter med en helt fantastisk utsikt över Bogotás centrala delar.

"Rastaträd"


Vägen upp till kyrkan.


En av flera Jesusstatyer.

Avstigning på bergstationen, 3152 meter över havet, och vi möttes av en välskött park med en vacker gångväg upp mot kyrkan. Den stenbeklädda gångvägen kantades av flera Jesusstatyer, statyer föreställandes Jesus färd mot sin korsfästelse. Framför kyrkan fick vi beskåda den storslagna vyn över hela Bogotá.


Vilar benen.

Ett kort besök inne i kyrkan och sedan vidare till sovenirbutikerna. Smycken, koftor och prydnadssaker typiska för Colombia. För vår del blev det ett krusifix, en liten "chivas" buss och givetvis ett armband till Anna. Christian fick en "Trompo", en snurra som är mycket populär här i Colombia. En mycket bra investering eftersom den sysselsatte honom resten av eftermiddagen. Eftersom jag vant mig vid höjden, kunde jag njuta ännu mera av utsikten på väg ner. Nere vi dalstationen väntade vår taxichafför Elber, som tog oss tillbaka till Casablanca där Marja väntade med lunch till oss.


På väg ner.

Bogotá från ovan.


2 kommentarer:

  1. Där är så mäktigt! Vyn över Bogotá är enorm, tar andan ur en.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Så härliga bilder, antar att ni njuter. Detta är helt annat än midsommarafton. Denna dagen har dock varit jättefin även här, med sol och värme. Kram

    SvaraRadera